BEMUTATKOZÁS

Ármós Róbert Károly, fotós vagyok.

Izgalmas élmény volt számomra, a középiskolás „kiforgatom a világot a sarkaiból” korszakomban felfedezni magamban a részletekben megmerítkező fotós csíráját. A szenvedély, a megfoghatatlannak tűnő nyakon csípésének izgalma, a rajongás az emberek és érzelmeik, arcaik, álarcaik iránt azóta is lobog bennem.

Nagyobbik lányom születése volt az a momentum, amely a spontán fotózásból átlendítetta tudatos fotózásba. Szeretem elkapni a személyes történetek rejtett érzelmi fonalát, amelyről mozdulatok, rezdülések, arcon átsuhanó érzések, gesztusok árulkodnak. Amikor eljössz hozzám és a kezemben kattog a gép, együtt meséljük el a történeted, s én csak rád fókuszálok az első perctől az utolsóig.

 

áRMÓS RÓBERT KÁROLY

Minden arról szól, hogy olyan képek készüljenek Rólad, amelyek megmutatják azt az arcod, amelyikért hozzám érkeztél. Olyan képek szülessenek közös munkánkból, amelyekre büszke vagy s lenyűgözheted a családod, a barátokat, megmutathatod az unokáidnak.

Éppen ezért én arra bíztatlak, használd ki a profi sminkes, fodrász és fotós nyújtotta minden lehetőséget, merd bátran használni a fantáziád helyszínekben, stílusokban egyaránt, hiszen én magam is erre törekszem.

Hiszem és tudom, hogy mindenkiről lehet gyönyörű, beszédes, változatos képeket készíteni, még akkor is, ha Te azt gondolod, hogy téged nem szeret a kamera, rólad nem lehet egy normális képet csinálni…Ó, dehogyis nem! Hisz ezért figyelek rád, és csak rád. Ezért beszélgetünk kicsit bemelegítésképp. Itt és most minden rólad szól. És én már ekkor látok, érzek benyomásokat, amelyekről tudom „ezt mindenképp meg kell örökíteni”!

Annak érdekében, hogy a legjobb képeket örökítsem meg, úgy alakítottam ki a felszerelésemet, hogy minden helyszínen és helyzetben megállja a helyét. Ezek mellett fontos számomra, hogy komfortos legyen a helyszín számodra.

Ha még nem voltál fotó stúdióban, de az álmaidat csak ott tudjuk megvalósítani, akkor ennek nincs akadálya. Számomra az sem okoz problémát, ha legjobban otthon érzed magad, és azt szeretnéd, hogy ott alakítsunk ki egy műtermet.

Tudni kell rólam, hogy én „NIKON”-os vagyok. Hogy miért? Mert én ennek a márkának lettem a szerelmese és leginkább benne találtam meg azt az eszközt, mellyel megörökíthetjük a pillanatokat.

Ármós Róbert Károly